Presunúť na hlavný obsah

Čas myslieť na tých, ktorí už nie sú medzi nami

Opäť po roku sa blíži prvý novembrový deň, ktorý je Sviatkom všetkých svätých, 2. novembra naň nadväzuje deň Pamiatky zosnulých, ľudovo nazývaný Dušičky. Je to čas, kedy všetci spomíname na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Je to čas, kedy veľa ľudí navštevuje miesta posledného odpočinku. Na hroby ukladáme vence, kvety a zapálenou sviečkou uctievame pamiatku zosnulých, vzdávame úctu a posielame odkaz na onen svet.

Sviatok všetkých svätých, deň, kedy pri stovkách sviečok a nedopísaných ľudských osudov, v súmraku jesenného ticha, preniknutí nostalgiou nad stratami, budeme spomínať na tých, ktorých kniha života sa uzavrela.

V týchto dňoch si prichádza uctiť pamiatku svojich blízkych aj množstvo ľudí z ďaleka. Preto je na stránke obce k dispozícií Mapa hrobových miest, pomocou ktorej môžete nájsť zomrelých podľa mena a priezviska, príp. čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape cintorína a prezrieť si fotografie náhrobkov. Mapu hrobových miest nájdete na stránke https://www.ochodnica.sk/sk/obcan-a-podnikatel/cintorin.html

Prajeme pokojný priebeh týchto sviatkov v dôstojnej atmosfére na cintorínoch.