Presunúť na hlavný obsah

Novoročný príhovor starostu obce

Vážení spoluobčania, priatelia!

Dovoľte mi, aby som sa k vám prihovoril v prvý deň Nového roka 2024.
Nový rok nie je len údaj v kalendári, ale pre každého z nás znamená aj začiatok nových plánov, predsavzatí a určenie si nových cieľov, ktoré by sme počas nastávajúceho roka chceli uskutočniť v súkromnom i pracovnom živote. Je to však aj čas obzretia sa späť a zhodnotenia toho, čo sme v uplynulý rok zažili, vykonali, ale aj nestihli spraviť. Aj samotná obec počas uplynulého roka prekonávala prekážky, ale tešila sa aj z úspechov. Dúfam, že aj Vy občania ste prežívali úspechy a všetky pozitívne udalosti ako aj vykonané práce na zveľaďovaní obce s radosťou a záujmom.

Mnohé v našej obci je potrebné vybudovať, vylepšiť a skrášliť. Na to je však potrebné veľa úsilia, práce, jednaní, projektov, ale aj dobrej vôle, spolupráce, ochoty a tolerancie.

Aj keď v nás ešte stále doznievajú pocity z prežitých vianočných sviatkov, no kalendár nám neúprosne naznačuje, že stojíme na prahu ďalšieho roka. Pre nás všetkých, je to deň, keď viac ako inokedy sústreďujeme myšlienky uvažovaním nad sebou, nad okolím a bilancujeme svoje úspechy či neúspechy, dávame si rôzne záväzky a predsavzatia.
Určite meníme rok, možno meníme sny a požiadavky na život ale nikdy nemeníme rodinu a priateľov! Preto Vám želám, aby boli súčasťou Vašich životov len správni ľudia, na ktorých sa budete môcť vždy spoľahnúť a ktorí budú pri Vás stáť práve vtedy, keď to budete skutočne potrebovať. Prijmite prosím aj želanie pevného zdravia, Božieho požehnania a vzájomného pokoja.

Rozdávajme okolo seba dobrú náladu predchádzajme nedorozumeniam, rešpektujme a vážme si ľudí a hlavne snažme sa byť aktívnymi občanmi, ceňme si to, čo má naozaj hodnotu – zdravie, rodina a priatelia. Spoločne vytvárajme pohodu v rodinách, susedských vzťahoch a medzi všetkými obyvateľmi našej obce.

Milí spoluobčania, využijem túto príležitosť na to aby som sa poďakoval všetkým, ktorí akoukoľvek formou a mierou prispeli k zveľadeniu našej obce, obohateniu jej kultúrneho i duchovného života. Nemôžem opomenúť poslancov obecného zastupiteľstva, zamestnancov obecného úradu, hasičov, Folklórnu skupinu Kýčera, Kýčerka, Dychovú hudbu Ochodničanka, záhradkárov, včelárov, poľovníkov, mažoretky ELLIS, eRko, spevácku skupinu Seniorka, seniorov, futbalistov, Petra Smetanu st., Centrum voľného času, ZŠ Ochodnica, MŠ Ochodnica, všetkých sponzorov, pána farára, správcu web stránky, Urbariát - pozemkové spoločenstvo Ochodnica, Združenie drobnovlastníkov lesov a spoločenstvu vlastníkov Denkovej hore.

Na záver mi dovoľte parafrázovať slová z filmu, ktorý určite všetci poznáme. Sú to slová sváka Ragana.
„Viete, ľudia by si naozaj nemali závidieť, ale dopriať jeden druhému. Nehľadieť na to, že jeden má z tohto viac, možnože mu z iného chýba zdravie, šťastie, alebo čo ja viem čo. Aj to najťažšie bremeno sa dá zniesť s troškou špásu. Nemyslíte?“

Želám vám a vašim blízkym šťastný a požehnaný rok 2024, želám vám dni plné nádeje a radosti.

Radoslav Ďuroška, starosta Obce Ochodnica

Radoslav Ďuroška, starosta obce Ochodnica