Presunúť na hlavný obsah

Pozvánka na Folklórny festival

Obec Ochodnica a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci pozývajú všetkých milovníkov tradícií na 47. ročník Folklórneho festivalu Ochodnica, ktorý sa uskutoční v dňoch 6. a 7. júla 2019 v amfiteátri obce Ochodnica. Folklórny festival v Ochodnici patrí k najstarším festivalom s folklórnou tematikou a každoročne privíta množstvo domácich ale aj zahraničných návštevníkov, ktorí tak ako účinkujúce folklórne skupiny, milujú ľudové piesne a naše kysucké tradície. Bohatý program nás čaká aj tento rok, na festivale vystúpia folklórne skupiny z regiónu Kysúc, heligonkári zo Slovenska a Čiech či Folkovo-folklórna satirická skupina DRIŠĽAK. Nebude chýbať už tradičná súťaž vo varení halušiek a tanečná zábava.

Program

sobota 6. júl 2019

  • 13.00 hod. Súťaž vo varení halušiek
  • 15.00 hod.HLAS NAŠICH HELIGÓNIEK“ - Na podujatí sa zúčastnia heligonkári zo Slovenska: Trnava, Detva, Nitra a z Českej republiky, Spevácka skupina Seniorka z Ochodnice.
  • 19.30 hod. Dychová hudba Ochodničanka
  • 21.00 hod. Tanečná zábava s DJ Ďurom

nedeľa 7. júl 2019

  • 10.00 hod. Procesia účinkujúcich z amfiteátra do Kostola sv. Martina
  • 10.30 hod. Slávnostná sv. omša v Kostole sv. Martina
  • 14.00 hod. Amfiteáter - hlavný program „HORIČKA ZELENÁ“ scénické zvykoslovné folklórne pásma v podaní folklórnych skupín z regiónu Kysúc: Fsk Kýčera (Ochodnica), Fsk Nevädza (Korňa), Fsk Polianka (Stará Bystrica), Fsk Svrčinka (Svrčinovec), ŽFSK Turzovanka (Turzovka), Fsk Vigľašanka (Olešná), Fsk Vrabčiar (Krásno nad Kysucou), Fsk Zborovanka (Zborov nad Bystricou).
  • 18.30 hod. DRIŠĽAK
  • 20.00 hod. Tanečná zábava s 2+1

Garanti festivalu: Žilinský samosprávny kraj, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, Obec Ochodnica
Hlavný partner podujatia: Fond na podporu umenia
Mediálni partneri: RTVS, Rádio Regina Stred, TASR, Rádio Pohoda, Rádio Frontinus, TV Raj, KTV, MY - Kysucké noviny, Týždenník Kysuce

Sponzori
WGP - čistiace systémy. PROFIREAL SK - Miloš Veselý, Pila KAPLÁNIK, FARMA Ochodnica - František Hunčík, UNIPAL - Pavol Čičala, Katarína Kučerová, Poľovníci Ochodnica, Branislav Palúch, František Kopas, CHATA Štart, Potraviny MERKÚR - Milan Korman, Spoločenstvo lesa - Žernovka, Spolok drobnovlastníkov lesov, Pohrebníctvo ANNA Čadca, Marián Vlček, Zdenko Mrenka. Urbariát - Pozemkové spoločenstvo, Zubná ambulancia - MUDr. Rastislav Vilk, EKO MONTE s.r.o., Timotej Červený, Peter Smetana st., Ing. Pavol Šutý, Karol Šamaj, LMAC s.r.o.

Folklórny festival Ochodnica 2019

Jaroslav Pitoňák