Presunúť na hlavný obsah

Stiahnite si Ochodnicu do svojho mobilu!

Obec Ochodnica urobila v rámci elektronizácie služieb ďalší krok k otvorenosti a informovanosti občanov spustením bezplatne stiahnuteľnej aplikácii pre užívateľov mobilných telefónov pod názvom Ochodnica. Vďaka tejto aplikácii budete dostávať pravidelne informácie o dianí v obci, nájdete v nej aktuality z Farského úradu, cestovný poriadok a iné dôležité informácie.

Som si istý, že táto aplikácia je ďalším krokom k zlepšeniu komunikácie medzi obcou a jej obyvateľmi. V obci sa neustále prispôsobujeme súčasným moderným trendom, ktoré zjednodušujú chod obce a znižujú náklady. Mobilná aplikácia Ochodnica prezentuje atraktívnou formou dôležité informácie pre občana a formou bleskových správ informuje o výpadkoch prúdu, vody či plynu, organizovaných športových a kultúrnych akciách. Aplikácia združuje všetky doterajšie komunikačné prostriedky, ktoré obec používala v komunikácii s občanmi. Občania tak na jednom mieste nájdu webovú stránku, sociálne siete a SMS správy“,  hovorí starosta obce Radoslav Ďuroška.

Aplikácia je zdarma a je dostupná pre operačné systémy iOS a Android. Aplikáciu stačí len vyhľadať v Google Play alebo App Store pod názvom Ochodnica a pohodlne si ju stiahnuť do mobilného zariadenia. Inštalácia aplikácie je veľmi rýchla (aplikácia má veľkosť len 3 MB) a jednoduchá, nevyžaduje žiadne prihlasovanie alebo registráciu.

Po rekonštrukcii webstránky, vytvorenia profilov na sociálnych sieťach, zavedení SMS správ a zapojení sa do portálu Odkazprestarostu.sk, prinášame občanom obce ďalší moderný komunikačný prostriedok. Našou snahou je poskytnúť informácie aj občanom, ktorí sú celý deň v práci alebo mimo bydliska a nezachytia informácie z obecného rozhlasu alebo úradnej tabule. Priblížiť sa chceme aj častiam obce, kde zatiaľ miestny rozhlas nie je.“ dodáva administrátor obecnej web stránky Jaroslav Pitoňák.

Odkazy na stiahnutie:

Vďaka inštalácii vo vašom smartfóne získate prehľad o novinkách v obci a prípadných mimoriadnych situáciách formou notifikácie. V aplikácii nájdete všetky dôležité kontakty a stránkové hodiny na Obecný úrad, ako aj iné inštitúcie v obci. Jednoducho si môžete vyhľadať vlakové, alebo autobusové spoje, či prečítať aktuality z našej farnosti online. V prípade, ak máte čokoľvek na predaj, inzerát môžete bezplatne zverejniť v susedskej burze, ktorá je súčasťou aplikácie.

Hlavné funkcie aplikácie:

  • jednoduché a intuitívne ovládanie aj pre deti a seniorov
  • zasielanie aktuálnych správ priamo na Vaše mobilné zariadenie formou notifikácie
  • identifikácia neprečítaných správ
  • kontakty a otváracie hodiny na samosprávu a iné subjekty v rámci obce
  • farské oznamy
  • susedský bazár s občianskou inzerciou (pridanie inzerátu zdarma)
  • aktuálne ankety
  • zasielanie podnetov vedeniu obce
  • kalendár podujatí s meninami
  • zvozový kalendár s termínmi odvozu TKO a plastov
  • fotogaléria
  • vyhľadávanie vlakových a autobusových spojov
  • adresy na web a sociálne siete obce

Aplikácia pre svoj chod vyžaduje pripojenie na internet, no pokiaľ nie ste online, notifikácie o nových správach sa nestratia a budú doručené hneď, ako sa Váš telefón pripojí na WiFi alebo mobilné dáta. Notifikácie a správy majú minimálnu veľkosť, spotreba dát je takmer nulová.

Neváhajte, sťahujte a inštalujte aplikáciu, aby ste ostali neustále v obraze!

Aplikácia Ochodnica

Jaroslav Pitoňák