Presunúť na hlavný obsah
  • Novinky z obce
  • Pozvánka na školenie k používaniu automatického externého defibrilá...

Pozvánka na školenie k používaniu automatického externého defibrilátora

Dobrovoľný hasičský zbor v Ochodnici v spolupráci s obcou Ochodnica zakúpil koncom roka 2019 prístroj AED (automatický externý defibrilátor), ktorý bol umiestnení na budovu Hasičskej zbrojnice pre potreby širokej verejnosti. Od vtedy už bol niekoľko krát použitý a pomohol zachrániť ľudský život.

Vďaka defibrilátoru môže každý občan Ochodnice poskytnúť účinnú prvú pomoc ešte pred príchodom záchranárov. Automatický externý defibrilátor je prístupný nonstop pre potreby verejnosti na budove Hasičskej zbrojnice.

Napriek tomu, že defibrilátor je verejne dostupný, čo je prvý predpoklad aby mohol byť použitý kedykoľvek, je aj plne automatický, čo znamená, že stačí dobre počúvať jeho inštrukcie a postupovať pri poskytovaní pomoci podľa jeho zvukových a vizuálnych pokynov. Je ale odporúčané absolvovať zaškolenie na použitie takéhoto prístroja, aby bol človek minimálne zorientovaný v tom ako zariadenie použiť. Takto sa človek možno trochu zbaví stresu, ktorý by bol v prípade poskytovania pomoci pre amatéra enormný, veď ide o život!

Preto DHZ Ochodnica srdečne pozýva všetkých občanov obce na praktické školenie k použitiu automatického externého defibrilátora (AED) pod vedením lektorky Bc. Veroniky Tabáčkovej. Školenie sa uskutoční vo štvrtok 30. marca 2023 o 18:00 hod. v kultúrnom dome obce Ochodnica. Neváhajte a využite príležitosť naučiť sa ovládať tento prístroj, čo ak vďaka tomu zachránite niekomu život?

Tešíme sa na Vás!