Presunúť na hlavný obsah
  • Novinky z obce
  • Mažoretky Ellis Ochodnica: Zlatý pražský hetrik a víťaz tanečnej sk...

Mažoretky Ellis Ochodnica: Zlatý pražský hetrik a víťaz tanečnej skupiny roka 2019

Priatelia a známi sa čudujú, že o mažoretkách Ellis v roku 2019 ešte nepočuli. Dievčatá však nezaháľajú a súbor i naďalej aktívne funguje. Pochváliť sa môžeme novými členkami vo veku od 3 do 10 rokov, z Ochodnice, Dunajova i Kysuckého Lieskovca.

Staršie a súťažami ostrieľané kadetky a juniorky strávili v prvom polroku množstvo hodín v telocvični prípravou choreografií na novú súťažnú sezónu, ktorá bola jednou z najúspešnejších v celej histórii súboru. Naše mažoretky sa v priebehu pár mesiacov zúčastnili 2 národných a 2 medzinárodných súťaží.
 
Koncom marca sme vycestovali na súťaž Mia Festival, ktorá sa konala v neďalekom Martine. Súťažnú premiéru mala naša sólistka Vaneska Švaňová, ktorá svojou ohybnosťou vyrazí dych nejednému divákovi. V zlúčenej kategórii disco vybojovala síce štvrté miesto, no pre náš súbor cenný  postup na finále do Prahy. Ako druhá zostava sa predviedla už bezchybne zohratá mini formácia mix, kde dievčatá vyhrali prvé miesto a ďalší postup do Prahy. Asi najväčšiu radosť priniesla veľká formácia pom-pom junioriek, v ktorej mažoretky porazili i staršie seniorky zo slovenských súborov. Odniesli sme si tak ďalšie zlato ako aj tretí postup na pražské finále.

O pár týždňov neskôr sa naša výprava odhodlaná vybojovať ďalšie postupy na medzinárodné finále vydala na cestu do Banskej Bystrice. Zúčastnili sme sa Tanečnej skupiny roka, kde dievčatá vo formáciách mažoretky a dance cheerleaders získali zlaté medaily, tituly Majster Slovenska Tanečnej skupiny roka a dva postupy na finále do nami milovanej Prahy. O tom, že dievčatá sú skvelá partia svedčí i prekvapenie a narodeninová oslava pre našu najmladšiu mažoretku Elinku, ktorá obetovala oslavu svojich 10. narodenín s rodinkou a išla s nami na súťaž reprezentovať obec.

Víťazstvá na Slovensku boli iba začiatkom našej cesty! Všetky nasledujúce tréningy sa niesli v znamení túžby zdolať súbory z iných štátov a priviezť cenné kovy na Slovensko. Vedeli sme, že to nebude ľahká úloha, pretože už len súbory z Čiech pre nás vždy predstavovali najväčšiu konkurenciu. Majú k dispozícii oveľa lepšie  vybavenie, samostatnú gymnastickú, či baletnú prípravu. Odhodlanie ani bojovnosť Kysučaniek sa však nezaprela a dievčatá na dvoch medzinárodných finále bojovali z plných síl.

Prvá výprava vycestovala do Prahy vlakom 24.5.2019 len v sprievode vedúcej súboru a mamičiek Katky a Martinky. Dievčatá dokázali, že pri svedomitom prístupe a odhodlaní dokáže aj v bežnej dedine na Kysuciach vzniknúť adekvátna medzinárodná konkurencia. Všetky tri súťažné zostavy, sólo našej Vanesky, mini mix aj veľká formácia pom-pom junioriek, získali prvé miesta. Pre vedúcu súboru i samotné dievčatá bol tento zlatý hetrik obrovským prekvapením a neubránili sme sa slzám radosti. Ďalšia a o to nečakanejšia radosť prišla pri vyhlásení absolútneho víťaza disciplíny cheer. Najlepšou choreografiou sa stala práve naša mini formácia a vedúca tak získala certifikát za najlepšiu choreografiu.

Dňa 1.6.2019 oslavujú deti svoj medzinárodný deň. Mažoretky Ellis oslávili tento deň ďalšou cestou na finále do Prahy. Tento raz však s obrovským funclubom rodičov a priateľov, ktorí sú pre nás vždy obrovskou podporou. Tanečná skupina roka pripravila Európske turné najlepších tímov z Čiech, Slovenska, Poľska, či Nemecka. Táto súťaž bola pre nás skutočným zážitkom, pretože je každoročne pripravená do posledného detailu odborníkmi, ktorí pôsobili v Broadway v New Yorku. Dievčatá skúsili niečo nové a vychutnali si obrovské pódium, rôzne svetelné a vizuálne efekty, ktoré sme na Slovensku ešte nezažili. Šťastena pri nás stála i na tejto súťaži a pre Slovensko sme vybojovali prvé miesto v kategórií mažoretky a druhé miesto v kategórii dance cheerleaders.

Ako vidieť z vyššie uvedených aktivít milí naši priaznivci, zažili sme toho veľmi veľa a preto sa na napísanie tohto článku našiel čas až teraz. V tomto roku sme získali titul absolútneho víťaza, vyhrali sme celkovo 8 zlatých, jedno strieborné a jedno zemiakové umiestnenie. V mene mojich mažoretiek veľmi pekne ďakujem obci Ochodnica za finančnú podporu, pánovi starostovi Radkovi Ďuroškovi, všetkým sponzorom, riaditeľke CVČ, trénerkám a v neposlednom rade mažoretkám a ich rodičom, ktorí pri nás stoja v dobrom aj v zlom. Moje osobné ďakujem patrí mojej rodinke a láske z nebies, ktorá mi dáva silu zvládať maximálne pracovné vyťaženie.

Mgr. Zuzana Cibuľová, vedúca súboru.