Presunúť na hlavný obsah

Posedenie pri príležitosti Mesiaca úcty k starším

V jesennú nedeľu 20. októbra 2019 si obec Ochodnica pripomenula Mesiac úcty k starším a pre všetkých skôr narodených pripravila spoločenské posedenie a kultúrno-spoločenský program v sále kultúrneho domu.

Po slávnostných úvodných slovách starostu obce Radoslava Ďurošku, kultúrnym programom prítomných potešili a zároveň vyjadrili poďakovanie, deti z Materskej školy. Vynikajúca bola aj folklórna skupina Kyčera, ktorá svojim umelecky hodnotným vystúpením navodila príjemnú náladu. Do tanca aj na počúvanie zahrala hudobná skupina Tri Esa. Celé podujatie moderovala riaditeľka materskej školy PaedDr. Alena Pijaková. Vyjadrením úcty bolo aj odovzdanie darčekového balíčka pre každého zúčastneného seniora.

"Veľmi príjemne nás prekvapila účasť. Vidieť, že v našej obci sú seniori aktívni, majú záujem o dianie vo svojom okolí a nesedia doma. Patrí im naše poďakovanie ako prejav úcty za celoživotné dielo. Veľmi rád som si vypočul ich názory, ale aj sťažnosti a podnety, ktoré treba v našej obci vylepšiť." povedal starosta obce Radoslav Ďuroška.

Úcta k starším ľuďom by mala byť predovšetkým prirodzenou súčasťou nášho života. Mala by byť spontánna a nenásilná. Starší ľudia si ju zaslúžia, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú nám, mladším.  Sme radi, že aj takýmto podujatím sme mohli spríjemniť jesenné dni našim spoluobčanom.

Dúfame, že nedeľnajšie popoludnie splnilo všetkých očakávania a tešíme sa opäť o rok.

"Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.
Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,
podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov,
keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov,
keď aj on bol mladý.
Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi.”


Jaroslav Pitoňák