Presunúť na hlavný obsah

V Ochodnici oslávili Deň otcov športom a zábavou

V nedeľu 23.6.2019 sa na futbalovom ihrisku v obci Ochodnica konalo už tradičné ŠPORTOVO-ZÁBAVNÉ POPOLUDNIE pri príležitosti Dňa otcov. Centrum voľného času v spolupráci s Obecným úradom, Základnou školou, Materskou školou, Dobrovoľným hasičským zborom a Slovenským zväzom záhradkárov v Ochodnici sa aj tento rok postarali o skvelú zábavu.

Aj keď obloha od rána strašila oblakmi, nakoniec prevládlo príjemné počasie ktoré nás sprevádzalo počas celej akcie. Otcovia, deti i mamičky si tak mohli užiť bohatý program, ktorý odštartoval futbalový zápas mladších žiakov. Veľmi vtipné momenty diváci zažili v nasledujúcom zápase, v ktorom nastúpili otcovia proti deťom. Deti nedali svojim otcom žiadnu šancu a vyhrali vysoko 5:0, pričom otcovia si nešťastne strelili 2 vlastné góly.

Podujatie poctili svojou návštevou aj poslanci Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár, Peter Pčolinský, poslankyňa Petra Krištúfková a krajský predseda strany SME Rodina pán Jozef Mozol. Boris Kollár sa ochotne zapojil aj do súťaže v požiarnom útoku, kde podporil družstvo otcov, no žiaľ ani to nestačilo k ich víťazstvu. Mamičky v útoku nezaváhali, boli o 2,81 sekúnd rýchlejšie a zaslúžene získali víťazstvo.

Celé nedeľné popoludnie moderoval a svojimi vtipnými hláškami dopĺňal komentátor Jozef Riho. Sprievodný program bol aj tento rok opäť bohatý a pestrý. V súťaži malých lezúňov si zmerali svoje sily tie najmenšie detičky, ktoré si za svoje výkony vyslúžili sladkú odmenu. O zábavu mali deti postarané počas celého dňa. K dispozícii im bol nafukovací hrad a užiť si mohli aj kúpanie v pene. Veľký rad sa tvoril na stanovisku pri maľovaní na tvár, kde sa pod šikovnými rukami menili detské tváričky na superhrdinov, princezné či motýlikov.

Šikovné gazdinky sa zapojili do súťaže o najlepší koláč, kde maškrtníci za víťaza zvolili tento rok skvelý koláč od Zuzany Cibuľovej. Chuťové bunky dostali zabrať aj pri hodnotení súťaže o najlepší guláš kde prvenstvo právom získalo družstvo CVČ muži.

Športovo-zábavné popoludnie bolo ukončené ako inak ako humorne - balónovým tancom.

Ďakujeme všetkých účastníkom a tešíme sa na ďalší ročník tohto podujatia.

Jaroslav Pitoňák