Presunúť na hlavný obsah

Vyjadrenie o detskom ihrisku pri COOP Jednota

Vážení občania, neustále sa kritizuje detské ihrisko pri potravinách COOP Jednota, preto Vám chcem objasniť dôvod prečo sa do jeho opravy neinvestuje. Pozemok pod týmto ihriskom patrí spotrebnému družstvu COOP Jednota Slovensko. Rokoval som s pánom predsedom tejto spoločnosti, ktorý ma v januári informoval, že z tohto ihriska sa plánuje urobiť parkovisko pre supermarket COOP Jednota. Informácia mala byť potvrdená koncom mesiaca júl 2019. Kvôli tomu sa doteraz na ihrisku robili iba menšie opravy a údržba. V opätovnom telefonickom rozhovore s pánom predsedom som bol oboznámený s tým, že približne po 2-3 rokoch chcú investovať do supermarketu COOP Jednota a jeho okolia.

Obec Ochodnica objednala nové prvky na toto ihrisko, ktoré bude zabezpečené kamerovým systémom. Na najbližšom obecnom zastupiteľstve sa musí navýšiť rozpočet na jeho opravu. Chcel by som poprosiť občanov o dodržiavanie čistoty na ihrisku a jeho okolia. Nie je možné, aby sa tam každý deň robil poriadok ľuďmi z obecného úradu.

To isté sa deje okolo prameňa Vajcovka, kde vandalizmus nemá medze - roztrhané pletivo, pokreslený stôl, pomaľovaný NOVÝ altánok.

Skúsme byť sebakritickí a začnime si vážiť obecný majetok. Veďme k tomu aj naše deti!

Taktiež vás žiadam, aby ste neuvádzali mylné informácie o tom napr. koľko stáli toalety v kultúrnom dome, prípadne o tom že sa ruší pošta v obci Ochodnica - je to obyčajný výmysel ľudí. Našu poštu čaká rekonštrukcia, čomu sa veľmi tešíme.

Moje telefónne číslo je zverejnené na webstránke obce Ochodnica, budem rád ak sa informujete o veciach a záležitostiach u mňa skôr, než začnete zavádzať ostatných obyvateľov obce.

Radoslav Ďuroška
starosta obce Ochodnica