Presunúť na hlavný obsah
  • Novinky z obce
  • Celoplošné testovanie na COVID-19 v dňoch 7. - 8.11.2020

Celoplošné testovanie na COVID-19 v dňoch 7. - 8.11.2020

V sobotu 7.11.2020 a v nedeľu 8.11.2020 v čase od 8:00 do 20:00 hod. sa v našej obci uskutoční druhé kolo celoplošného testovania na COVID–19.

Testovanie sa uskutoční v Kultúrnom dome.

Na registráciu testovania budete potrebovať občiansky preukaz, v prípade detí treba kartičku poistenca.

Na testovanie môžete prichádzať v akomkoľvek čase ale odporúčame keby na testovanie v sobotu prišli občania z nižného konca (od železnice po kostol) a v nedeľu z vyšného konca. Čakať na testovanie sa bude v rade s rozostupmi od Materskej škôlky smerom ku kultúrnemu domu. Preto odporúčame teplé oblečenie.

Podľa usmernenia z Úradu vlády SR, sa 2. kola celoplošného testovania na COVID-19 môžu zúčastniť aj osoby, ktoré sa nezúčastnili 1. kola testovania.

Upozorňujeme, že ak ste mali počas prvého plošného testovania pozitívny výsledok testu, druhého kola testovania sa nemôžete zúčastniť. Karanténa sa pre Vás končí po 10-tich dňoch za podmienky, že ste posledné 3 dni nemali klinické príznaky alebo ste nemali úzky kontakt s pozitívnou osobou na COVID-19.

Prečo nemôžem mať certifikát z testovania odfotený v mobile?
Fotografia certifikátu v mobile nestačí. Polícia bude vzhľadom na kontrolu ochranných prvkov na certifikáte uznávať iba jeho originál. V prípade, že originálny certifikát pri sebe mať nebudete, hrozí vám pokuta vo výške 1 659,- Eur.

Čo robiť v prípade straty certifikátu?
Možnosti sú dve Karanténa alebo nový test. Z týchto dvoch scenárov si môžete vybrať v prípade, že stratíte certifikát s negatívnym výsledkom. Preukázať sa fotkou v telefóne totiž nestačí. Ak pri sebe nemáte originál, musíte sa správať tak, ako keby ste na celoplošnom testovaní vôbec neboli.