Presunúť na hlavný obsah
  • Novinky z obce
  • Hľadáme detského lekára do ambulancie v Kysuckom Lieskovci

Hľadáme detského lekára do ambulancie v Kysuckom Lieskovci

Riešime situáciu ohľadom Všeobecného lekára pre deti a dorast v Kysuckom Lieskovci.

Naša pani doktorka Kostrová odchádza od konca augusta po dlhých rokoch služby pre naše detičky do penzie. Pani doktorke Kostrovej patrí veľká vďaka za jej prácu, no na základe tejto informácie sa v Kysuckom Lieskovci dnes konalo stretnutie starostov dotknutých obcí.  

Za Kysucký Lieskovec - Milan Králik
Za Ochodnicu - Radoslav Ďuroška
Za Lodno - Alžbeta Suriaková
Za Dunajov - Milada Chlastáková

Podľa zisťovania zúčastnených starostov, ktorí sa snažili získať kontakt na pediatrov, ktorí by boli možní nástupcovia MUDr. Kostrovej nie je až tak priaznivá situácia. Momentálne nemáme informácie o "voľných" lekároch s potrebnou atestáciou.

Dnes sme rokovali s riaditeľkou odboru zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja PhDr. Silviou Pekarčíkovou a našou požiadavkou bolo pridelenie nového detského lekára do ambulancie v Kysuckom Lieskovci. Bolo nám sľúbené, že VÚC spraví maximum pre to, aby našli lekára a pediater v Kysuckom Lieskovci ostal, dokonca padlo aj jedno konkrétne meno.

Ďalšou možnosťou je ponuka od MUDr. Jozefa Boráka. Pán doktor ponúkol, že má záujem ambulanciu odkúpiť a novému pediatrovi kvôli urýchleniu nástupu a tiež plynulejšiemu fungovaniu poskytne tieto priestory zadarmo.

Deti sú našou prioritou, preto pre zachovanie ambulancie robíme maximum.

Vážení občania ak poznáte alebo máte informáciu o lekárovi s potrebnou atestáciou prosíme Vás, kontaktujte nás !!!