Presunúť na hlavný obsah

Oznam o otvorení prevádzky Materskej školy

Riaditeľka materskej školy PaedDr. Alena Pijáková na základe dohody so zriaďovateľom obcou Ochodnica v zastúpení p. starostom Radoslavom Ďuroškom oznamuje rodičom, že prevádzka materskej školy
začína dňa 02.09.2020.

Organizácia prevádzky materskej školy

Budova materskej školy sa ráno otvára o 6,30 hod. a zatvára o 7,45 hod.

  • Deti s cieľom ochrany pred komunitným šírením ochorenia COVID – 19 v materskej škole, budú prichádzať len so zákonným zástupcom (inak dieťa nebude prebraté) a odchádzať len s osobami, ktoré s dieťaťom žijú v spoločnej domácnosti. V prípade, ak bude touto osobou súrodenec, musí byť starší ako 10 rokov.
  • Pred vchodom do budovy žiadame zákonných zástupcov, aby dodržiavali odstupy a do priestorov materskej školy vchádzali s rúškom, alebo iným prekrytím dýchacích ciest a pri vstupe do  šatňových priestorov materskej školy používali  návleky na obuv pre seba aj pre dieťa.
  • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko – epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
  • Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy a z materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy, by nemal presiahnuť 10 minút.
  • Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.
  • Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky.
  • Sprevádzajúca osoba nevstupuje do priestorov triedy a odovzdáva dieťa výhradne pedagogickému zamestnancovi na triede, ktorý dieťa prevezme až na základe záveru ranného zdravotného filtra. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID – 19) dieťa nepreberie.
  • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy čestné prehlásenie a  po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
  • Počas mimoriadnej situácie si deti nemôžu priniesť do materskej školy hračky a iný materiál alebo pomôcky z domáceho prostredia.
  • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
  • Ak bude dieťa v priebehu dňa vykazovať niektorý z možných príznakov COVID-19, dieťa si bezodkladne nasadí rúško a bude umiestnené do samostatnej miestnosti, a zároveň budú kontaktovaný zákonný zástupcovia, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

Popoludní sa budova materskej školy otvára o 14.30 hod. a zatvára o 16,00 hod.
Žiadame rodičov, aby dodržiavali stanovený čas otvorenia a zatvorenia materskej školy.

V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom.

PaedDr. Alena Pijáková
riaditeľka materskej školy

V prípade otázok k otvoreniu a prevádzke materskej školy môžete kontaktovať riaditeľku MŠ na mail: msochodnica@gmail.com, alebo na tel. čísle 0911/339945.

Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa 1 (DOC, 21KB)    
Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa 2 (DOC, 15KB)