Presunúť na hlavný obsah

Celoplošné testovanie na COVID-19 v obci Ochodnica

V dňoch 23. a 24. januára 2021 sa v našej obci uskutoční celoplošné testovanie na COVID-19.

Žiadame občanov, ktorí sa chcú dať otestovať, aby sa v dňoch 19. a 20.1.2021 v čase od 8:00 do 20:00 hod. nahlásili na tel. čísle 0902 748 575. Bude Vám určený presný čas kedy sa máte dostaviť na testovanie.

Na základe počtu zapísaných občanov sa zabezpečí zdravotnícky personál a skráti sa čakacia doba na testovanie.

Kto nemusí ísť na test?
Výnimku z plošného testovania má mládež do 15 rokov a seniori nad 65 rokov. Na test  nemusia ísť ani ľudia, ktorí v posledných 90 dňoch prekonali ochorenie covid-19 a lekár im o tom vystaví potvrdenie.

Testovať sa nemusia ani ťažko zdravotne postihnutí ľudia. Na test nemusia ísť ani ľudia, ktorí pred 14 dňami dostali dve dávky očkovacej vakcíny proti ochoreniu covid-19.

Kto potrebuje test?

Potvrdenie o negatívnom antigénovom teste alebo PCR teste potrebujú všetci, ktorí pôjdu od 27. januára do 7. februára do práce alebo prírody či individuálne športovať v rámci svojho okresu.

Potvrdenie o teste naďalej bude povinné aj pre cesty do zahraničia či pri návrate z cudziny.

Slováci sa naďalej budú musieť preukazovať dokladom o negatívnom teste, keď pôjdu do čistiarne odevov, na doplnenie pohonných hmôt, na kúpu novín a tlačovín, do očnej optiky, do banky, poisťovne, knižnice, servisu bicyklov, servisu motorových vozidiel, na poštu (vrátane výdajného miesta zásielkovní).

Povinný doklad o teste musia mať ľudia aj pri ceste na vybratie si kúpeného tovaru z internetových obchodov, cestu na výdajné miesto iných obchodov, cestu do služby technickej a emisnej kontroly vozidiel, na zberné miesta, pre príjem žiadostí na vydanie tachografických kariet, do opravovne obuvi, servisu telekomunikačnej techniky.

Platný test bude iba ten, ktorý bol vykonaný  v dňoch od 18. januára do 26. januára. Okrem testov vykonaných na Slovensku platia aj zahraničné testy, ktoré majú certifikát Európskej únie.