Presunúť na hlavný obsah

Minerálny prameň má nové oplotenie

Minerálny prameň Vajcovka v Ochodnici je obľúbený, denne sa pri odbere vody vystrieda niekoľko ľudí. V lete či v zime prichádzajú po vodu s fľašami aj bandaskami, a to nielen Ochodničania, ale aj ľudia z okolitých obcí a turisti. Prameň je bohatý na rôzne minerály, obsahuje aj síru, po ktorej má voda typickú vôňu.

Mnohí ľudia veria v jeho liečivé a pozitívne účinky. Verili v to aj naši starí otcovia, keď vajcovku pili popri namáhavej robote v lese či na poliach, povzbudila ich a dodala silu nielen pri práci. Aj preto by sme k tomuto prameňu mali pristupovať s úctou a ľudskosťou.

V týchto dňoch areál ochodníckeho prameňa dostal nové oplotenie, boli zrekonštruované lavičky a v nasledujúcich dňoch bude osadená aj vstupná brána. V areáli sa nachádza altánok, lavičky na oddych a ohnisko s posedením. Vďaka tomu je to ideálna lokalita pre oddych, ktorú môžete využiť na príjemnú opekačku s rodinou alebo priateľmi. Zaparkovanie Vášho bicykla nie je taktiež žiaden problém, k dispozícii je stojan na bicykle.

Návštevníkov prosíme o udržiavanie poriadku. Odneste si svoj odpad so sebou, aby to bolo stále krásne miesto spojené s prírodou. Prameň vajcovka tu bol pre našich dedov, je tu pre nás a nech zostane aj pre tých, ktorí prídu po nás.