Presunúť na hlavný obsah
  • Novinky z obce
  • Pozvánka na futbalový zápas na pamiatku Miroslava Radolského

Pozvánka na futbalový zápas na pamiatku Miroslava Radolského

Obec Ochodnica a futbalový klub TJ Kysučan Ochodnica Vás srdečne pozýva na futbalový zápas na pamiatku Miroslava Radolského, kde proti sebe nastúpia mužstvá TJ Kysučan Ochodnica a FK Polom Raková. Futbalový zápas na odohrá v sobotu 9.7.2022 o 14:00 hod. na futbalovom ihrisku v Ochodnici.

Miroslav Radolský, na ktorého pamiatku sa zápas odohrá, začínal svoju bohatú futbalovú kariéru práve na ihrisku v Ochodnici. Ako dorastenec odišiel hrať do Kysuckého Nového Mesta. Jeho talent si neskôr všimli v Žiline. Vojenčinu absolvoval v druholigovej Banskej Bystrici. Potom sa vrátil do Žiliny. Hrával aj za Ružomberok. Neskôr odišiel do Slávie Praha.

Hral aj proti Realu Madrid, ktorý pozval Sláviu na exhibičný zápas. Ten sa konal na počesť odchádzajúceho kapitána Realu Madrid. Na štadióne bolo približne 95 000 ľudí. Bohatú hráčsku kariéru ukončil napokon v Čadci, kde potom ostal aj ako asistent trénera, neskôr aj ako hlavný tréner. Po odchode z Čadce pomáhal s futbalom v Ochodnici, odkiaľ pochádzal a kde začínal.

Po dlhotrvajúcej zákernej chorobe nás vo veku nedožitých 63. rokov navždy opustil dňa 13.1.2014.

Futbal na pamiatku Miroslava Radoslkého Ochodnica