Presunúť na hlavný obsah

Kto nebol, mohol ľutovať

Kto nebol, mohol ľutovať. Práve takto sa dá opísať  dnešný deň. Ráno sme sa stretli pred obecným úradom a určili sme si oblasti, ktoré by sme chceli vyčistiť. Nie, že sme splnili všetky ciele, ale naopak, ešte sme pridali.

Záhradkári sa pustili do úprav zelene pri žel. stanici, ďalšia skupina upravila priestor fary. Takisto sa vyčistili priestory od družstva po rybník a táto skupina bola taká šikovná, že stihla upratať aj okolie nižného cintorína.

Ďalšia skupina šla od Petránok k Vajcovke. K nim sa pridali neskôr aj záhradkári. Posledná skupina vyčistila okolie Komárky.

Celkovo sa do čistenia obce zapojilo 58 občanov. Vrecia sa plnili neskutočnou rýchlosťou ... a povedať pravdu...už nám aj dochádzali.

Okrem tradičných plechoviek, igelitiek, pet fliaš, sa našli aj kolesá, rolety. No topka však bola fasáda domu ...

Nielen, že sme vyčistili kúsok našej obce, ale stretla sa neskutočne dobrá partia ľudí, ktorej nie je ľahostajná čistota okolia a obce v ktorej žijú. Už teraz sme si sľúbili, že túto akciu zopakujeme. Veríme,že sa k nám pridajú aj ďalší nadšenci a dobrovoľníci.

A ako sme akciu ukončili? Pri opekaní špekačok, dobrej káve, koláčiku, muffinách, cesnačkách a iných dobrotách, ktoré pre nás napiekli Zuzka Škorvanková a Zuzka Krupková. Vychutnali sme si aj zaslúžený drink v pohostinstve Migaš... Mládeži to nestačilo, tak si ešte zahrali hokej. Okrem všetkých zúčastnených sa chceme poďakovať aj našim dobrovoľným hasičom. Bolo príjemné keď sa ozval Majo Vlček s návrhom, že pomôžu s odvozom vriec.

Ďakujeme aj sponzorom akcie ktorými sú: Radoslav Ďuroška - starosta obce Ochodnica, firma Schaeffler, DHZ Ochodnica, Roman Múčka, Juraj Bibik.

S úctou členovia Komisie životného prostredia L.Turčák, Z.Škorvanková a J.Krupka

Vypracoval Turčák Lukáš